Waar is WordPress geschikt voor?

Webshop

WordPress is oorspronkelijk ontworpen voor blogs: auteurs moeten artikelen met weinig moeite online kunnen publiceren (dus zonder ze handmatig in de HTML- of PHP-code van de website te hoeven invoegen). Maar er zijn nu plug-ins voor een breed scala aan functies en taken, dus je kunt gemakkelijk andere soorten WordPress-websites maken. Met de juiste add-ons kunnen bijvoorbeeld ook e-shops, online community-netwerken en forums worden opgezet. WordPress kan aan bijna elke behoefte worden aangepast:

Blog: Of je nu een privé of een professionele weblog wilt opzetten, WordPress biedt je de juiste tool. Met de Editor kunt u in een mum van tijd inhoud online krijgen – perfect om klanten en volgers op de hoogte te houden.

Bedrijfswebsite: Met behulp van thema’s kunt u zonder enige kennis van webdesign aantrekkelijke en moderne homepages voor uw bedrijf maken. Met slechts een paar klikken kunt u foto’s, video’s en bedrijfsinformatie integreren of contactformulieren en routebeschrijvingen integreren.

Bestemmingspagina’s voor campagnes: Het is de moeite waard om aparte bestemmingspagina’s te maken voor marketingcampagnes. Met WordPress kun je ook one-pagers maken met moderne functies zoals parallax scrollen, cinemagraphs of responsive design.

E-commerce winkel: Of u nu een fysieke winkel heeft of alleen via een webshop verkoopt – u kunt via internet extra klanten bereiken. Met WordPress kunnen volledig functionele webshops worden gemaakt (de WooCommerce plug-in wordt hiervoor met name aanbevolen).

Evenementenwebsite: Wilt u een grootschalig evenement op internet onder de aandacht brengen en hierover informeren? Ook dat kan eenvoudig met WordPress: Integreer eenvoudig een ticketingsysteem zodat geïnteresseerden direct tickets kunnen kopen.

Portfolio: Als kunstenaar wil je je van je beste kant laten zien. Met het open source CMS kunt u galerijen, diavoorstellingen en cv’s maken en deze waar nodig bijwerken.

Online magazine: Veel tijdschriften vertrouwen al op WordPress. Door de mogelijkheid om gebruikers verschillende bewerkingsrechten te geven, kunt u met het CMS een echt redactiesysteem creëren: U bepaalt wie in welke categorieën teksten mag maken en bewerken. Ook kunnen auteurs samenwerken aan artikelen en is het publicatieschema desgewenst voor iedereen in te zien.

Nieuwsportalen: Met een CMS publiceert u binnen enkele ogenblikken content. Dit maakt de software perfect voor nieuwssites die nieuws en inhoud zo snel mogelijk de wereld in moeten sturen. Online community: Met de juiste aanpassingen via plug-ins kan WordPress zelfs als communityplatform worden gebruikt. Gebruikers kunnen ze gebruiken om te netwerken en met elkaar te communiceren – net zoals u het kent van andere sociale netwerken.

Wiki’s: Een wiki bevat artikelen die kennis verschaffen over een specifiek onderwerp. De bijdragen zijn meestal geschreven door meerdere auteurs, vaak zelfs door de gebruikers zelf (het bekendste voorbeeld hiervan is de online encyclopedie Wikipedia). De kennisdatabases zijn daarom afhankelijk van zwermintelligentie. In de meeste gevallen gebruiken website-exploitanten een wiki-engine, maar u kunt ook uw eigen online encyclopedie bouwen met WordPress.

Het enige wat nog makkelijker is dan WordPress, is een WordPress website laten maken.

Waar is WordPress geschikt voor?
Schuiven naar boven