Voor- en nadelen van houten horloges

Houten horloge

Heeft u interesse in een houten horloge en overweegt u er zelf een aan te schaffen? Weet je het nog niet helemaal zeker en wil je meer weten over de voor- en nadelen van houten horloges, dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie over houten horloges en of ze zelfs geschikt zijn voor jou of niet. Maar ook als u al een houten horloge heeft, kan het voor u interessant zijn om kennis te maken met onze persoonlijke voor- en nadelen ten opzichte van polshorloges van metaal, kunststof of leer. Misschien beïnvloedt het ook je toekomstige aankoopbeslissing? Dus laten we eerst beginnen met de nadelen:

Nadelen van houten horloges

Houten horloges zijn minder robuust dan metalen horloges

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn houten horloges gemaakt van hout. U weet toch wel dat dit materiaal de eigenschap heeft dat het boven een bepaalde belastingslimiet kan breken. Dat merkte je op zijn laatst toen je als kind aan het spelen was in de boom en een van zijn takken het begaf. Hetzelfde geldt voor horloges van hout: als er te veel kracht op het hout wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld omdat je ergens vast komt te zitten, kan dit ertoe leiden dat het hout op de zwakkere punten bezwijkt. Hoewel Cari houten horloges zo zijn ontworpen dat ze perfect geschikt zijn voor dagelijks gebruik, kan ernstige overbelasting het hout beschadigen.

Houten horloges zijn niet geschikt voor water

Als u op zoek bent naar een waterdicht horloge, of een horloge waarmee u kunt zwemmen, duiken of douchen, moet u afzien van een houten horloge. Deze zijn namelijk spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Vermijd daarom bovengenoemde activiteiten met horloges van hout. En behalve dat het waterdicht is, kan hout over het algemeen niet zo goed met water overweg. U kent dit misschien thuis van de parketvloer, die niet per se met een vochtige doek hoeft te worden afgeveegd. Dus als u een houten horloge bezit – ongeacht het merk – kunt u het het beste uit de buurt van water houden.

Voordelen van houten horloges

Houten horloges zijn duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid hebben horloges van hout twee grote voordelen: enerzijds hoeven hier geen dieren voor te lijden, anderzijds is hout een hernieuwbare grondstof. Bij Cari zijn we actief bezig met herbebossing zodat het niet alleen bij theorie blijft, maar ook dat het hout in de praktijk weer aangroeit. Voor elk verkocht horloge planten we een nieuwe boom. We werken nauw samen met de milieuorganisaties OroVerde en Plant for the Planet. Ons gemeenschappelijk doel is om de door ontbossing bedreigde bossen te beschermen en onze wereld groener te maken!

Houten klokken zijn echte blikvangers

Ook al zijn houten horloges de laatste jaren steeds populairder geworden, ze blijven toch bijzonder. Want een horloge van hout trekt de aandacht: het onderscheidt zich van de massa en onderscheidt zich duidelijk van gewone leren polshorloges of metalen polshorloges. Daarom krijgen we steeds feedback van onze klanten dat ze regelmatig gevraagd worden naar hun sieraad van hout. Als je het liever simpel houdt, raden we een donker houten horloge aan (sandelhout of ebbenhout), omdat je twee keer moet kijken om te zien dat het van hout is.

Elk houten horloge is echt uniek

Wist je dat elk hout uniek is? Net als je persoonlijke vingerafdruk is elke boom en elk stuk hout uniek in de wereld. Zelfs als je vriend of vriendin hetzelfde Cari horloge koopt, zal het nooit meer hetzelfde zijn. Omdat het unieke karakter en de individuele nerf van uw houten horloge uw uurwerk tot een uniek exemplaar maken. Zo wordt een Cari horloge uw zeer persoonlijke, onmiskenbare stukje natuur aan uw arm.

Voor- en nadelen van houten horloges
Schuiven naar boven