Hoe u terrasmeubilair kiest dat bij uw klimaat past?

Zitje

Veel mensen vragen: “Wat is het eerste waar u op moet letten bij het kiezen van terrasmeubilair?” en het antwoord is altijd klimaat. Hoewel uw buitenthema en stijlvoorkeuren ook een belangrijke rol spelen, is het essentieel om buitenmeubels te kiezen die goed werken in verschillende weersomstandigheden als u van plan bent uw meubels buiten te laten staan ​​tijdens stevige herfstnachten en warme zonnige dagen.

4 seasons outdoor heeft overigens butienmeubels die ook in het Nederlandse klimaat goed passen op elk terras.

Met zoveel verschillende materialen en stoffen om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om de juiste opties te vinden die passen bij uw unieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar het beste terrasmeubilair voor koude klimaten, woestijnomgevingen of een mix van alles daartussenin, dit artikel kan je op weg helpen.

Metalen terrasmeubilair

Metalen terrasmeubilair is vaak een verzamelnaam voor een paar verschillende materiaalsoorten, waaronder staal en smeedijzer. Deze strakke, solide opties passen niet alleen bij bijna elk decoratief thema, maar zijn ook de beste terrasmeubels voor vochtige klimaten. De meest populaire metalen meubelopties in verschillende klimaten zijn echter aluminium en gegoten aluminium.

Aluminium terrasmeubilair

Of je nu op een zonnige middag of op een koude, natte avond van je terras geniet, veelzijdige aluminium terrasmeubels leveren alles. Beschermende afwerkingen waarvan bekend is dat ze vochtbestendig zijn, maken aluminium zit- en eetsets vaak het beste terrasmeubilair voor een regenachtig klimaat. Tegelijkertijd hebben ze de neiging om snel af te koelen nadat ze in de zon hebben gezeten, dus ze kunnen ook het beste terrasmeubilair zijn voor een woestijnklimaat.

Gegoten aluminium terrasmeubilair

Evenzo is terrasmeubilair van gegoten aluminium een ​​flexibele optie voor buitenopstellingen. Hoewel dit materiaal nog steeds licht van gewicht is, is het vaak zwaarder dan aluminium, dus het is een slimme keuze voor winderige klimaten. Als uw gegoten aluminium conversatieset of barset nog steeds beweegt op een winderige dag, overweeg dan om een ​​handige windblocker aan uw lay-out toe te voegen.

Voor degenen die zich afvragen: “Wordt gegoten aluminium heet in de zon?” de meeste meubels van gegoten aluminium zijn solide en houden de warmte veel langer vast dan aluminium. Als je in een warmer klimaat leeft, voeg dan een parasol of buitenluifel toe boven deze meubels om ze te beschermen tegen intense zonneschijn. Of kies voor gegoten aluminium meubelen met buitenkussens en teakhouten armen die wat extra warmte kunnen absorberen.

Teak terrasmeubilair

Teakhouten terrasmeubilair staat bekend als vochtbestendig en bestand tegen direct zonlicht en is een populaire keuze voor mensen die in zowel natte als droge klimaten leven. Teak is ook een natuurlijke aanvulling op tropische thema’s en lay-outs met luchtige kustvibes. Geniet van de zon aan het zwembad op een set teakhouten Adirondack-stoelen, of geniet van een maaltijd voor twee op een koele herfstdag met een teakhouten bistroset.

Rieten terrasmeubilair

Als uw regio te maken heeft met een constante mix van zon, regen en koud weer, overweeg dan om rieten terrasmeubilair toe te voegen aan uw lay-out. Zelfs als je op een dag van de zon geniet op een rieten chaise longue en de dag erna opwarmt bij een geroosterde rieten vuurplaats, biedt dit geweven materiaal de veelzijdigheid die je nodig hebt in onvoorspelbare, gematigde klimaten. In sommige gevallen hebben deze buitenmeubels een aluminium frame en een harscoating die het uiterlijk van natuurlijk geweven vlechtwerk nabootst. Hoewel het er in bijna alle opzichten op lijkt, kan harsriet ook extra waterbestendige eigenschappen hebben waardoor het het beste terrasmeubilair is voor natte klimaten.

Hoe u terrasmeubilair kiest dat bij uw klimaat past?
Schuiven naar boven