Freelance interimmer worden: ook iets voor jou?

Freelance interimmer worden ook iets voor jou

Je bent opzoek naar een nieuwe uitdaging en je wilt de overstap maken van een vastebaan naar het bestaan als freelance interimmer? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Er komt namelijk veel kijken bij het overstappen naar deze manier van werken. Het is, dan ook niet voor iedereen weggelegd, aangezien het veel zelfstandigheid vraagt en een bepaalde mindset. Om nog niet eens over de valkuilen te beginnen van het werken als interim.

In deze blog gaan wij er alles aandoen om jou tot in de puntjes, zo goed mogelijk te informeren.

Hieronder lees je er meer over:

Alles omtrent het werken als Freelance interimmer

Het werken als freelance interimmer vraagt in zekere zin veel van je als persoon, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Om te beginnen, is het belangrijk om je aan te melden bij de Kamer van Koophandel, hier kun jij als Freelancer een KVK-nummer krijgen, want dat is verplicht bij, verscheidene: Interim organisaties. Heb je dat allemaal geregeld?

 Dan kun jij je vervolgens aanmelden bij zo’n organisatie. De eerste stap, hierin is: het koppelen van je Linked in account aan je profiel op dit Interim platform. Zo hebben recuiters van jou als persoon en kunnen ze in één oog opslag zien, waar jij allemaal in thuis bent, aangezien je wel een toevoeging moet zijn voor hun bedrijf.

 Heb je die koppeling gemaakt? Dan mag je op de site van deze Interim organisatie, zoals: Rooss Interimmers je werkervaring invullen en alles wat jou als professional zo goed maakt benoemen door een profiel aan te maken.

Daarna, dien je een klein bedrag van nabij de 9 euro te betalen, zodat je 3-maanden aan één stuk door live op de pagina kunt staan. Waar je vaak, ook nog de mogelijkheid hebt om een berichtje te krijgen op het moment, dat een eventuele partij geïnteresseerd is in jouw kunnen als freelance interimmer.

Houd wel rekening met een aantal valkuilen, waaronder: dat je in het begin niet al te veel hooi op je vork wilt nemen. Kijk desnoods een beetje de kat uit de boom. En doe goed onderzoek naar wat er daadwerkelijk allemaal gedaan moet worden. Zo voorkom je scheve verwachtingen en dat je overspannen raakt. En wij bevelen je altijd aan om een contract op te stellen met daarin duidwerkelijk voorwaarden voor jouw werk als freelance interimmer.

Voordelen werken als freelance interimmer

Eén van de voordelen van werken als interimmer, is toch wel het feit, dat je volledig eigenbaas bent over jouw leven opdrachten, die daarin passen binnen jouw tijdschema’s. Wil je bijvoorbeeld: op bepaalde dagen niet werken. Het mooie hieraan, ook is dat je voor een langere periode god bent ingedekt voor een tijdelijk project.

En je komt ook te werken bij verschillende organisaties, zodat je ook veel kennis kunt opdoen binnen andere bedrijven. Waardoor je als persoon, maar ook als professional naar een hoger plan wordt getild. En die kennis pakt niemand je ooit meer af, dus het werken als freelance interimmer. Is nog helemaal zó gek nog niet.

Freelance interimmer worden: ook iets voor jou?
Schuiven naar boven