De trends voor buiten

Terrasstoelen

Hoewel de zomer langzaam ten einde loopt, brengen we nog steeds een groot deel van onze vrije tijd buiten door. Ik zit bijna elke avond in mijn gezellige lounge voor het diner en geniet aan het eind van de dag van een glas wijn op mijn terras. Aangezien de tuin de tweede woonkamer wordt, vind ik het belangrijk om hier een feelgood-sfeer te creëren. Mocht je nog op zoek zijn naar wat inspiratie, dan laat ik je kennismaken met acht actuele tuinmeubeltrends van onze favoriete bloggers – laat je inspireren!

Country Chic – de elegante landhuisstijl

We richten onze interieurs al heel lang in in landhuisstijl en nu zet de trend zich door op het terras. De landhuisstijl scoort bijzonder goed door zijn verbondenheid met de natuur en ongedwongen gezelligheid. Deze stijl is ideaal als je een romantische cottage-tuin hebt. Tuinmeubelen die precies bij deze stijl passen zijn vaak van zeer hoge kwaliteit door de gebruikte materialen: Country chic kenmerkt zich door natuurlijke materialen zoals massief hout of rotan. Als je van de vintage stijl houdt, kun je de meubels ook een witte verflaag geven. Als het om textiel gaat, geef je de voorkeur aan gedempte kleuren, maar pastelkleuren staan ​​er ook prachtig bij. Bloemmotieven mogen natuurlijk niet ontbreken in de landhuisstijl.

Grote tuintafels om buiten te dineren

Bij ons is de laatste jaren een trend, namelijk grote zitgroepen op het terras of in de tuin. Hoe graag zitten we in de zomer buiten om te eten en nodigen we vaak gasten uit voor een barbecue of diner. Idealiter is de tuintafel uitschuifbaar, zodat er plaats is voor veel mensen. Of je zet meerdere tafels op dezelfde hoogte naast elkaar. Welke stijl je kiest, hangt helemaal af van je persoonlijke smaak. Het ziet er erg mooi uit als je de tafels bedekt met grote linnen doeken. Naast tuinstoelen kun je ook op langere banken zitten en de ene of de andere kruk maakt het rondje helemaal af.

Wellnessoase op het terras thuis

De afgelopen drie jaar hebben veel van ons gevergd, dus rust en ontspanning moeten bovenaan de lijst staan. Verander je terras of tuin in een kleine wellness-oase. Wat dacht u van een whirlpool voor ontspannende momenten? U kunt ook ontspannen op comfortabele ligstoelen, zoals een dagbed. Bedek het gebied met een luifel en zet wat mediterrane potplanten op. Uw ruimte met hoogwaardige meubels in klassiek beige ziet er bijzonder luxueus en elegant uit.

Terug naar de natuur!

Duurzaamheid is momenteel een belangrijk thema en dat geldt ook voor tuinmeubelen. Steeds meer mensen kiezen voor meubels gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen, zoals zelfgemaakte palletmeubels. Textiel dat ook van natuurlijke materialen is gemaakt, zoals katoen, jute of linnen, gaat goed samen met hout. De verbondenheid met de natuur komt ook tot uiting in de kleuren, want aardetinten als beige, olijfgroen of bruin zijn erg in de mode. Tuinmeubelen van rotan, bamboe of hout worden aangevuld met jute vloerkleden en macramé accessoires. Gezellige dekens, manden en vloervazen ​​passen ook goed bij deze stijl en kunnen ook worden uitgerust met stompkaarsen.

De trends voor buiten
Schuiven naar boven